2011-04-14 16:34:38• hírek • Szatmar.ro

„Lehet, cserélnem kellett volna”

Lépéshátrányba került a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a bajnoki címért folyó versenyben azzal, hogy a keddi 67-62-es győzelem után szerdán 65-61 kikapott hazai pályán Arad ellen. A három győzelemig tartó párharc így 1-1-re áll, ami azt jelenti: a szatmáriaknak győzniük kell Aradon!

Amennyiben ez sikerül, akkor csütörtök este Szatmárnémetiben, az utolsó meccsen dől el a 2010-2011-es szezon bajnoki címének sorsa. Ehhez azonban Mehmedicéknek a Maros-parti városban meg kell nyerniük a vasárnap és hétfőn 18.00-kor megrendezendő két mérkőzés egyikét. Csodák csodájára ezen két találkozó közvetítését nem mondta vissza a TVR3 (úgy látszik, a közszolgálati tévé úgy gondolja, a köz szolgálata csak egyes helyzetekben követendő cél), így ezeket jelen állás szerint a tévé képernyője előtt követhetjük figyelemmel.

Csütörtökön még a szomorúság és a csalódottság volt az úr a VSK háza táján. Na és a mérlegelésé. Dan Fleseriu vezetőedző az éjszakai pihenés után a játékvezetőknek és saját magának is tett némi szemrehányást. „Sajnos a szerda esti meccsen semmi sem sikerült, a játékvezetők is ismét engedték a nagyon kemény játékot, ami erőnlétileg sokat kivett a csapatból. Talán a cserepadról be kellett volna állítanom Giurgiut és Balutát is, hogy pihentethessem egy kicsit a kulcsembereket, de ezt most utólag már nem lehet eldönteni, hogy milyen húzás lett volna".

A mester azonban leszögezte, az égadta világon semmi sem veszett még el, csak legalább az egyik aradi meccset meg kell nyerni, mint ahogy tették azt a lányok a rájátszásban (69-64 arányban nyert akkor a VSK): „ Semmi nincs veszve, a döntő előtt is úgy számoltam, hogy a két hazai győzelem után Aradon is meg kell nyerni egy mérkőzést, hogy ne hagyjuk a döntést az utolsó ötödik összecsapásra. Most arra vagyunk kényszerülve, hogy legalább egyet megnyerjünk, de megpróbáljuk mindkettőt. A legfontosabb mindig az első, tehát a vasárnapi", hangsúlyozta Fleseriu.



Az első két mérkőzés nem kímélték egymást a lányok és hasonlóra lehet számítani Aradon is


Hasonlóan vélekedik Fógel László klubelnök is: „Ha Aradon korrekt lesz a játékvezetés, akkor képesnek tartom a csapatot, hogy megnyerjen egy mérkőzést" mondta, aki azonban hozzátette, hogy jelen pillanatban nagyon szomorú a vereség miatt.

Érthető módon nyoma sincs viszont a szomorúságnak az aradi táborban, ahol Stacey Nolan elsősorban tanítványai védekezését és harciasságát emelte ki: „A lányok fantasztikusan küzdöttek, nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, így más hangulatban várjuk a harmadik összecsapást. Azt viszont sajnálom, hogy a döntő további mérkőzésein nem számíthatok Ciocan és Brosovszky játékára sem", árulta el az amerikai tréner.

Azon szurkolóknak, akik élőben szeretnék megnézni a két aradi összecsapást, azoknak van egy jó és egy rossz hírünk. A jó hír az, hogy vasárnap 13 órakor a Székesegyház elől indul a számukra lefoglalt busz Arad felé, amely a meccs után rögtön jön vissza. Aki tehát a hétfői meccset is élőben szeretné megtekinteni, annak magának kell gondoskodnia szállásról és a hazaútról. A szurkolói buszra Kibédi Adalbertnél lehet jelentkezni a 0744-517378 telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: